AMBACHTELIJKE

kostuum winkel

Bent u op zoek naar een ambachtelijke kostuumwinkel? Bij Emin kun je met al uw vragen terecht. Door zijn 20 jaar lange ervaring in zijn eigen naaiatelier kan hij u helpen met raad en daad. Van kleding op maat, trouwkleding, suitekledij, ceremoniekledij tot feestjurken voor elke gelegenheid.

In het begin van zijn bestaan lag de focus vooral op het uitvoeren van retouches voor gerenommeerde boetieks in en buiten Antwerpen, en kleding op maat. Nu is zijn naaiatelier uitgegroeid tot een vaste waarde in Antwerpen en omstreken.

De kleermaker Emin Aliyev gaat stapsgewijs te werk. Hij begeleidt u – stap voor stap – bij het kiezen van de juiste stof, snit, uitvoering, knoppen en overige afwerking speciaal naar uw wens. Nadien ontwerpt hij – samen met u – uw kleding op maat volledig naar jouw lichaamskleur en jouw persoonlijkheid.

Ervaren kostuummaker nodig?

BelKostuum heeft een eigen atelier voor maatwerk, herstellingen en retouches van allerlei kleding

ervaren kleermaker antwerpen emin aliyev Kostuumwinkel

Onze diensten voor uw kledij

Kleding op maat laten maken (retouches)

De laatste jaren zijn mensen bewuster geworden van kwalitatieve kledij. Echter kan na enige tijd kan de kledij te groot of te klein geworden zijn en niet meer de juiste pasvorm hebben. De vraag naar een goede kledingmaker met oog voor detail die aanpassingen doet (retouches) – of kleding op maat maakt met wel. Toch komt er de laatste tijd veel kledij binnen die niet bij hem werd aangekocht, ook deze kledij wordt behandeld of het zijn eigen kledij is.

Volledige Maatkleding

BelKostuum biedt de hedendaagse stijlvolle man eveneens maatwerk aan zeer scherpe prijzen. De kostuums, vesten en overjassen worden volgens de traditionele ambachtelijke methodes gemaakt met duurzame kwalitatieve stoffen zoals Vitale Barberis, Ariston, Holland & Sherry, Scabal, etc…

Kledingherstellingen

We kennen het allemaal, uw mooiste jasje, broek of rok heeft een scheur of de rits is stuk. Het zou een zonde zijn om uw dure kleding en laat staan lievelingskleding zomaar weg te gooien terwijl u deze nog kunt dragen. Daarom herstellen wij ook uw kledingstukken zodat u ze nog enkele jaren kunt dragen!

Hoe gaat uw kostuummaker te werk?

Stap 1: Afspraak maken

Om er zeker van te zijn dat we in alle rust uw maten kunnen opmeten, raden we u aan om vooraf een afspraak te maken. Samen met u bekijken we een ideaal moment tijdens of na de kantooruren wanneer het u past!

Stap 2: Maten opnemen

De maatwerker neemt de tijd om uw maten zo goed mogelijk op te meten om een perfecte pasvorm te garanderen. Een perfecte pasvorm is cruciaal voor alle volgende stappen.

Stap 3: Keuze stoffen & accessoires

Na de volledige opmeting van uw maten, bespreken we samen met u alle verdere mogelijkheden. Gaande van de stoffen, de kleur van de voering en al uw specifieke wensen. De kleermaker zal u een professioneel advies over alle mogelijke afwerkingen geven.

Stap 4: Aflevering van creatie

Na enkele weken kan uw kostuum op maat, colbert, hemd, jurk, broek of andere creatie uit meerdere delen al klaar zijn. De duurtijd is natuurlijk afhankelijk van de complexiteit van de creatie. De kleermaker bekijkt samen met u of alles comfortabel aanvoelt en doet indien nodig nog laatste aanpassingen.

kleermaker maatkleding Kostuumwinkel
kledingretouches Kostuumwinkel

Het beroep van een kostuummaker bestaat hoofdzakelijk uit het maken van kleding op maat. De ambacht is al duizenden jaren oud en dateert van de oude Grieken en Romeinen. Het gaat hier over verschillende soorten kleding zoals broeken, rokken, jassen, hemden, colberts maar ook kostuums.

Een goede kostuummaker heeft oog voor detail en voert zijn beroep uit met passie. Hij maakt niet alleen nieuwe kleding, maar herstelt ook kleding of past deze aan op basis van de lichaamsmaten. Het gaat bijvoorbeeld over een rits herstellen of een broek of vest innemen. Daarom spreken we ook van een coupeur, tailleur of kostuumontwerper!

De eigenschappen van een goede kostuummaker

  • Is een perfectionist – elke stap wordt heel precies doorlopen met oog voor detail zodat de klant een mooi afgewerkt product terug naar huis mee kan nemen, dat allemaal specifiek op maat.
  • Is nauwkeurig – niet alleen door werk te leveren dat in lijn is met de verwachtingen van de klant maar ook de afwerking van de creatie
  • Stipt – dit door de kledingstukken op tijd klaar te hebben op een afgesproken datum zodat u dit kunt dragen voor de gelegenheid
  • Energiek, klantgericht, creatief – zijn natuurlijk ook nog belangrijke eigenschappen of competenties van een goede kleermaker.
retouches naaiatelier Kostuumwinkel
kleermaker naaiatelier antwerpen suitsolutions 1 Kostuumwinkel

Ervaren kleermaker met eigen atelier in België

Bent u op zoek naar een ervaren kostuummaker in België? BelKostuum heeft zijn kostuumwinkel in het centrum van Antwerpen. Onze klanten komen vanuit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brussel, Vlaams-Brabant en ook Nederland voor onze expertise in maatkleding.

Maak een afspraak of kom eens langs in onze kledingwinkel waar we u graag de verschillende mogelijkheden van zowel dames als herenkleding op maat, retouches, herstellingen kunnen tonen.